Ingrediente
- 6 calamari proaspeti( eu am gasit de captura la Metro)
- 1 placa de butterfish de 150 de gr afumat
- 100 gr somon afumat
- 1 placa de salau de Nil proaspat 700 gr
- 5 catei de usturoi
- un praf de piper
- un praf de usturoi
- 1 praf de boia
- 1 praf de turmeric
- 1 praf de chimen macinat
- 1 praf de coriandru macinat
- 1 mic praf de ienibahar
- sare dupa gust( in jur de 1 lingura )
- 1 praf de cimbru
- 2 linguri ulei de palmier
- 3 linguri apa
- faina pentru prajit( o cana)
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs.
Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita.
Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun la masina le-am mixat si la blender.
Salaul de Nil poate avea pielite si zgarciuri insa la masina de tocat ele vor fi oprite sa treaca prin sita.
Se amesteca compozitia cu condimentele, se adauga apa, uleiul si se framanta carnea. Se umplu calamarii si se prind cu scobitori la capat.
Ii prajim in ulei incins ideal este sa o faceti intr-o cratita adanca pentru ca se va stropi din plin aragazul, dar nu-i bai ca merita :))) Mie mi-a mai ramas compozitie si atunci am facut si niste chiftelute delicioase :)
Si-i servim cu mustar...desigur!
Mai aveti varianta de a-i pune pe gratar...alegerea va apartine...
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (49)
|