Ingrediente
- Am folost:
- 4 tuburi de calamari
- 4 morcovi potriviti ca si marime
- 1 dovlecel
- pulpe de pui
- sos soia,
- scortisoara,
- fulgi de ardei iute,
- capere
- 2 catei de usturoi
- 4 felii carnat chorizo
- orez basmati,
- cuisoare
Mod de preparare
Pulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata.
Legumele le-am taiat cubulete mici,apoi intr-o tigaie am pus usturoiul si carnatul chorizo taiate marunt,impreuna cu putin ulei de masline,le-am lasat putin ca sa se prajeasca apoi am adaugat legumele cubulete si le-am calit impreuna cu cateva capere.Dupa ce legumele au fost gata,le-am scos intr-un castron si am pus in tigaie pulpele cu tot cu marinata si le-am lasat pana s-au gatit foarte bine.Cand pulpele au fost gata am adaugat peste ele si legumele si le-am amestecat apoi am dat totul deoparte.
Calamarii spalati si scursi de apa i-am umplut apoi cu acest amestec de pui si legume,i-am prins cu o scobitoare pentru ca umplutura sa nu cada din ei si i-am pus 1 minut pe gratar pentru a prinde o culoare frumoasa.Apoi i-am luat de pe gratar si i-am bagat la cuptor intr-o tava cu putin ulei si supa de pui,unde i-am lasat 12-13 minute.
Am fiert si un orez basmati cu sare si 2 cuisoare pentru a servi ca si garnitura. A fost buna reteta pana la urma, dar data viitoare stiu exact ce vreau sa adaug retetei pentru a fi cu adevarat extraordinara.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|