Cannelloni alla bolognese

Postat de lilik in Cannelloni
28 Oct 2012 | 4760 vizualizari
Cannelloni alla bolognese

Ei bine azi fiind Duminica am hotarat sa pregatesc ceva mai elaborat pentru pranz,asa ca m-am pus pe treaba...

Ingrediente

Pentru sosul ragù:

  • 350 gr carne tocata de vita
  • 150 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi(daca sunt mari doar 1)
  • 2 tije de telina
  • 1 pahar cu vin rosu
  • sare,piperù
  • 700 ml passata de rosii
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • 1 foaie de dafin

Pentru sosul bechamel:

  • 40 gr faina
  • 50 gr unt
  • 500 ml lapte
  • sare,piper
  • putina nucsoara

Alte ingrediente:

  • 220 gr cannelloni
  • 150 gr parmezan ras+ 7-8 linguri

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul ragù:

Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si lasam pana carnea se albeste,apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore,dupa care adaugam passata de rosii,cubuletele de rosii si 700 ml apa.

Lasam sa fiarba la foc mic,amestecam din cand in cand,pana scade(circa 11/2 -2 ore),iar la sfarsit potrivim de sare si piper,adaugam o foaie de dafin si mai lasam sa fiarba 5-10 minute,dupa care dam deoparte.

Cand avem sosul ragu gata,restul ingredientelor pregatite ne apucam de sosul bechamel:

topim untul intr-o oala cu fundul gros,apoi adaugam faina,lasam pana incepe sa schimbe culoarea,apoi adaugam laptele si amestecam mereu sa nu faca cocoloase.Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,apoi adaugam sare,piper si nucsoara.

Asamblare:

Luam 6-7 polonice de sos ragù si le amestecam cu 7-8 linguri de parmezan ras.

Ungem o tava cu sos bechamel si putin ragù.

Cu compozitia de mai sus umplem cannelloni si ii asezam in tava.

Amestecam sosul bechamel ramas cu sos ragù si punem peste cannelloni in tava,apoi presaram cele 150 gr parmezan ras.

Dam la cuptorul incins la 200° timp de 35-40 de minute(pana se rumenesc frumos),apoi ii lasam sa se racoreasca 10 minute.

Ii servim calzi cu maaare pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Postat de Sidy

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici. Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem...

Citeste continuarea

Cannelloni alla bolognese

Postat de dakris

Cannelloni alla bolognese

Sosul bolognese Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2012, 16:03
la 28.10.2012, 16:03
la asa ceva inca nu m-am incumetat
la 28.10.2012, 16:04
Nici eu, mananc de la tine
la 28.10.2012, 16:07
Si eu vreau
la 28.10.2012, 16:07
buni la gust, dar pana ii umpli...ti se taie asa ca venim la tine ca sunt gata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking