Ingrediente
umplutură
- 450 gr brânză de vaci
- două ouă
- 3 linguri zahăr (sau după gust)
- o mână de stafide (opţional)
- două linguri gris
- coajă rasă de portocală
- puţină sare
- o linguriţă esentă rom
Sos
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr
Bezea
- 3 albuşuri
- 4 linguri zahăr tos
- jumătate linguriţă oţet
Mod de preparare
Pune într-o oală apă la fiert.
Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.
Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.
Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.
Unge un vas cu unt.
Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.
Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.
Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.
Preîncălzeşte cuptorul.
Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.
Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.
E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.
Poftă bună.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|