Cannelloni cu sos bechamel

Postat de Steffy in Cannelloni
19 Sep 2012 | 8193 vizualizari
Cannelloni cu sos bechamel

Este o reteta consistenta pe care recomand sa o faceti in weekend, atunci cand aveti mai mult timp la dispozitie sa umpleti ''sarmalutele'' italienesti - asa le spun eu.

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 2 bucati piept de pui tocate (aproximativ 1 kg)
  • o cutie si jumatate de cannelloni
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 8 bucati sunca de pui
  • putina sare
  • Pentru sosul bechamel:
  • 250 ml lapte gras
  • 20 g unt gras
  • o lingura faina
  • un varf de cutit de nucsoara rasa
  • Pentru sosul de rosii:
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura ulei de masline
  • 2 linguri cu varf de pasta de tomate
  • 400 ml apa
  • oregano, sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Compozitia pentru umplut:

Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si putina sare, amestecam bine, apoi umplem cannellonii.

Sosul bechamel:

Punem la fiert laptele, la foc mic. Dupa ce a fiert 5 minute, il punem deoparte sa se raceasca.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam faina, amestecand cu ajutorul unui tel. Nu o tineti pe foc mai mult de 5 secunde, nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Turnam treptat laptele peste faina, pana se incorporeaza si devine un sos lucios. Se poate sara putin. Pentru un gust desavarsit se adauga nucsoara rasa.

Sosul de rosii:

Intr-o tigaie punem o lingura ulei de masline in care calim usturoiul taiat marunt. Adaugam 2 linguri de pasta de tomate, 400 ml apa, oregano, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba circa 10 minute.

Jumatate din sosul de rosii il punem intr-o tava inalta, apoi asezam cannellonii umpluti. Presaram din cascavalul ramas, punem si restul de sos de tomate, apoi punem un alt rand de cannelloni.

Deasupra punem sosul bechamel si presaram tot cascavalul ramas.

Tinem la cuptor aproximativ 40 minute la foc mic, dupa ce am preincalzit cuptorul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni

Postat de caroline

Cannelloni

Preparam umplutura:   1.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici. 2.  Punem o tigaie la foc...

Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de curcan

Postat de Ela68

Cannelloni cu carne de curcan

1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin  ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2012, 21:25
Mmmmmm ce dor mi-e,n-am facut demult
la 19.09.2012, 21:36
Chiar nici eu nu i-am mai pregatit ce ceva timp!Buni mai sunt!
la 19.09.2012, 21:39
la 19.09.2012, 21:40
Super buni!
la 19.09.2012, 21:43
Bun, bun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking