Cannelloni cu spanac si branza

Postat de postavaru in Cannelloni
11 Iul 2012 | 6247 vizualizari
Cannelloni cu spanac si branza

Stiu ca la caldura de afara nu prea aveti chef sa dati drumul la cuptor, dar pentru cannelloni cred ca se poate face o exceptie.

Ingrediente

  • 10 cannelloni
  • 500 g spanac
  • 2 cepe verzi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g branza framantata de oaie
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • marar
  • Sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri rase de faina
  • sare, piper
  • nucsoara
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 150 g cascaval pentru ras (eu am folosit cas)

Mod de preparare

Spalam bine frunzele de spanac apoi le fierbem 3-4 minute in apa cu sare. Scurgem bine si apoi le tocam marunt.

Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le sotam in 2 linguri de ulei si 2 de apa. Adaugam apoi spanacul si lasam la foc mic pana se evapora toata apa.
Condimentam cu sare, piper si marar tocat apoi dam de pe foc. Adaugam smantana si branza framantata si amestecam pana se omogenizeaza.

Lasam sa se racoreasca si intre timp pregatim sosul bechamel.
Intr-un vas topim untul iar apoi adaugam faiana si amestecam bine, ca sa nu se prinda. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Continuam sa amestecam pana se ingroasa sosul iar apoi dam deoparte si condimetam cu sare, piper si nucsoara.

Intr-o tava termorezistenta punem un stat de sos bechamel apoi cannelloni pe care i-am umpluti cu amestecul de spanac si branza.
Deasupra turnam sosul bechamel ramas si radem cascaval, sau in cazul meu, cas.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~ 30 de minute, sau pana se rumeneste usor cascavalul.

Lasam putin sa se racoreasca iar apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Canelloni cu spanac si branza

Postat de panacris

Canelloni cu spanac si branza

Spanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și...

Citeste continuarea

Cannelloni cu branza, spanac si gorgonzola

Postat de hashul

Cannelloni cu branza, spanac si gorgonzola

Se taie ceapa si cu usturoiul marunt si se calesc 2-3 min intr-o oala in care am pus o lingura de unt. Intre timp tocam putin spanacul proaspat fiert si il adaugam peste ceapa calita si mai lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2012, 20:16
la 11.07.2012, 20:20
Delicios!
la 11.07.2012, 20:21
de cand zic sa fac si eu cannelloni...
acum pap de la tine, daca tot ne servesti
la 11.07.2012, 20:25
Nu ma dau in vant dupa spanac dar as gusta un pic!
la 11.07.2012, 20:30
Mpai pentru cannelloni am putea face o exceptie,dar parca mai bine as manca de la tine si as scapa mai ieftin )))

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking