Ingrediente
- depinde de cata cantitate face fiecare...
- 6-7 kg carne de porc mai grasa( sa aiba suficienat grasime cat sa iasa carnatii ...mai suculenti), macinata
- 5-6 catei de usturoi...depinde de gustul fiecaruia
- cam 2 pliculete de boia( se pune si picanta, dar nu f multa...se gusta ...)
- cimbru dupa gust
- apa cat sa se framante bine carnea( cam 1 l)
- piper dupa gust
- intestine de porc
- sare dupa gustsubtiri ( mama foloseste pe cele d ela porcul propriu...)
Mod de preparare
mai inati se curata intestinele...ceea ce solicita putin timp, pt a fi spalate apoi razuite ( cine nu se incumeta ...ca de, e treaba mai nasola, poate sa cumpere...eu sigur as opta pt a doua varianta...de curatat le-as curata, dar de spalat....never cahhhh!). se spala apoi in apa rece din abundenta
carnea se macina la masina , se pune intr-un vas mai incapator ca sa paota fi framantata. se adauga restul ingredientelor dupa gust...ai mei ii fac potriviti...nici prea dulci, nici prea picanti... se framanta fff bine carnea cu mainile goale cam 15-20 min.
se ataseaza la masina de tocat teava de facut carnati, se ia cate un intestin si se ruleaza pe teava, apoi se umplu carnatii si se asaza pe un platou, frumos rasuciti.( din pacate nu am poze cu operatiunea in sine, daca nu am fost prezenta...sorry)
cand sunt gata carnatii se pun pe o bara la scurs...va mai picura din ei ...se lasa vreio 2 zile...apoi se pun la fum pana devin rosiatici...ai mei nu au stat suficient la drum, ca au trebuit s afaca cale lunga din Romania, si nu a mai fost timp...oricum sunt extraordianri de buni...pe cuvantul meu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa afumati - reteta mamei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|