Carnati de casa afumati - reteta mamei

Postat de adasev12 in Mezel de casa
23 Dec 2010 | 13271 vizualizari
Carnati de casa afumati - reteta mamei

nu i-am facut eu...ca de obicei mama si tata se ocupa de preparatele traditionale de Craciun...si anul acesta oricum eu am fost departe de ei...doar carnatii au mai ajuns la mine ....m-am gandit sa postez si eu reteta...ca tot se intrece lumea pe-aici in retete fel si chip de sarbatori....de buni sunt f buni...eu mananc de 2 zile si nu ma mai pot opri...cred ca bebe e de vina...:D

Ingrediente

  • depinde de cata cantitate face fiecare...
  • 6-7 kg carne de porc mai grasa( sa aiba suficienat grasime  cat sa iasa carnatii ...mai suculenti), macinata
  • 5-6 catei de usturoi...depinde de gustul fiecaruia
  • cam 2 pliculete de boia( se pune si picanta, dar nu f multa...se gusta ...)
  • cimbru dupa gust
  • apa cat sa se framante bine carnea( cam 1 l)
  • piper dupa gust
  • intestine de porc
  • sare dupa gustsubtiri ( mama foloseste pe cele d ela porcul propriu...)
 

Mod de preparare

mai inati se curata intestinele...ceea ce solicita putin timp, pt a fi spalate apoi razuite ( cine nu se incumeta ...ca de, e treaba mai nasola, poate sa cumpere...eu sigur as opta pt a doua varianta...de curatat le-as curata, dar de spalat....never cahhhh!). se spala apoi in apa rece din abundenta

carnea se macina la masina , se pune intr-un vas mai incapator ca sa paota fi framantata. se adauga restul ingredientelor dupa gust...ai mei ii fac potriviti...nici prea dulci, nici prea picanti... se framanta fff bine carnea cu mainile goale cam 15-20 min.

se ataseaza la masina de tocat teava de facut carnati, se ia cate un intestin si se ruleaza pe teava, apoi se umplu carnatii si se asaza pe un platou, frumos rasuciti.( din pacate nu am poze cu operatiunea in sine, daca nu am fost prezenta...sorry)

cand sunt gata carnatii se pun pe o bara la scurs...va mai picura din ei ...se lasa vreio 2 zile...apoi se pun la fum pana devin rosiatici...ai mei nu au stat suficient la drum, ca au trebuit s afaca cale lunga din Romania, si nu a mai fost timp...oricum sunt extraordianri de buni...pe cuvantul meu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa afumati - reteta mamei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Racituri din urechi si adidasi de porc

Postat de mihaelar63

Racituri din urechi si adidasi de porc

Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special...

Citeste continuarea

Rulada de carne

Postat de privatelaura

Rulada de carne

Carnea se taie cuburi potrivite, apoi se toacă la mașină/robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2010, 15:19
la 23.12.2010, 16:01
MERSI mOTANEL....PUPICI"!
la 23.12.2010, 20:06
buniii b5f
la 23.12.2010, 22:28
Super traditionali! Craciun fericit!
la 23.12.2010, 23:17
kamy, mersi iubita, pup!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking