Cârnați la garniță ( conservați în untură)

Postat de panacris in Mezel de casa
20 Feb 2015 | 11526 vizualizari
Cârnați la garniță ( conservați în untură)

Așa, că tot am gătat cârnații la garniță, vă aduc acum și rețeta. Nu e grea doar că implică timp și răbdare. E o rețetă de iarnă, dar cred că se poate prepara și acum ;) Dacă nu aveți afumătoare, apelați la un prieten de la țară, sau în cel mai rău caz cumpărați cârnați proaspeți afumați ( am văzut la Billa!) și în rest vă descurcați;)

Ingrediente

  • Pentru untură:
  • slănină de porc fără șorici 3000g,
  • apă 150 ml,
  • Principal:
  • cârnați de casă afumat 2-3 fire, rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/carnati-a-la-pana-27887.html.

Mod de preparare

Untura se prepară conform rețetei http://www.bucataras.ro/retete/jumari-la-multicooker-67580.html,

Slănina proaspătă tăiată mărunt se pune în vasul aparatului Multicooker de la Phillips cu cca. 150 ml. apă rece. Aparatul de conectează la sursa de curent, se alege meniul FRY, ptr 45 de minute, se apasă butonul START și-l lăsați în pace să-și facă treaba. Atenție, capacul să fie deschis;) Din când în când se mai amestecă bucățile de slănină. Nu vă faceți probleme, garantez că și neamestecate nu se lipesc de fundul vasului. Așa după cele 45 de minute de prăjeală, mai setați încă odată aparatul, tot la 45 de minute;)  După ce jumările au devenit aurii, se scot cu spumiera, într-o strecurătoare, apoi se sărează și se lasă la răcit. În untura fierbinte se adaugă bucățele de cârnat de casă, afumat în prealabil și se lasă cca. 5 minute în untura fierbinte, fără niciun fel de sursă de căldură. Apoi cârnații perpeliți și untura lichidă, se transferă în recipiente rezistente la căldură, eu n-am avut clasica garniță :D, dar până la iarnă promit să achiziționez una ;)  și se lasă la rece, pentru a se închega untura. Dacă aveți piviniță e ideal, eu am depozitat o perioadă pe balconșaul de la geam, dar când s-a mai încălzit, am transferat recipientul cu minunății în frigider. După ce ați consumat cârnații, puteți folosi câte o lingură de untură, la feluri principale din carne de porc sau chiar la ciorbe. Vă asigur, că sigur o să vă aduceți aminte de mâncarea bunicilor, când veți găti cu această untură. Sper ca la iarnă să căutați rețeta aceasta delicioasă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnați la garniță ( conservați în untură)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lebar de casa

Postat de MotanLaOale

Lebar de casa

Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet. Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste. Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20...

Citeste continuarea

Rulada din piept de porc

Postat de simona72

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata... Se spala carnea, se rade cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2015, 16:04
Si noi tot asa procedam, iar mama mea ii si afuma putin, dar are toate conditiile necesare
la 20.02.2015, 16:04
ce bine arata
la 20.02.2015, 16:05
Meri, da, și noi i-am afumat Ne-a ajutat cumătrul de la Negoiești
la 20.02.2015, 16:07
buni buni
la 20.02.2015, 16:08
Stiu, am citit, am vrut sa zic acolo ca doar mama ii afuma, eu nu am unde, ca pana ajung la ea e cale lunga ))

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking