Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare

Postat de alba_zori in Vita
30 Iul 2012 | 5712 vizualizari
Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare

Si iarasi carnita,dar o carnita asa de buna si moale de se topeste in palat,cu gusturi si arome simple dar impreuna sunt fantastice,pregatirea este mai lunga pentru carne dar merita,sper sa va placa si voua.

Ingrediente

  • 700 gr carne de vita
  • o ceapa rosie
  • 400 gr morcovi
  • ulei de masline
  • un pahar mare de vin rosu martini
  • un paharel mic de tuica de prune
  • o frunza de dafin
  • cateva frunze de leustean
  • apa cat cuprinde
  • sare
  • o bucatica de ardei iute
  • 500 gr mazare
  • un morcov mic
  • sare,ulei de masline,o ceapa

Mod de preparare

Pregatirea dureaza putin mai mult, dar merita cu siguranta.

Mai intai punem bucata de carne intr-o cratita incapatoare, cu toate mirodeniile, uleiul de masline, ceapa, morcovii si o lasam sa se rozoleasca putin, apoi adaugam si vinul, tuica, apa cat cuprinde. Saram, punem si ardeiul iute si lasam cu capacul putin deschis aproape 4 ore bune.

Iintre timp pregatim si mazarea intr-o craticioara cu o ceapa mica taiata fin, un morcov, sare si putina apa, cu capacul inchis. Lasam pana fierbe, apoi amestecam si cand se usuca mai adaugam inca putina apa. Este gata in maxim 30 de minute.

Dupa de carnea a fiert bine, o scoatem si o taiem felii.

Morcovii si sosul ce a ramas il bagam la storcator si facem un sos.

Pregatim si farfuriile si asezam cate o felie de carne cu sos de morcovi deasupra, mazare ca garnitura si pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Carne de vitel in sos de legume

Postat de oanapl

Carne de vitel in sos de legume

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline....

Citeste continuarea

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Postat de Satisfyyourcravings

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Rosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure.  Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2012, 16:00
la 30.07.2012, 16:30
foarte gustos
la 30.07.2012, 16:49
multumesc foarte mult
la 30.07.2012, 16:58
ce bine arata sosul ala pe carne
la 30.07.2012, 17:29
Aoleu si vin si tuica, trebuie sa fie buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking