Copanele cu piure de telina si sos de morcovi

Postat de anomisana in Pui
4 Aug 2013 | 11893 vizualizari
Copanele cu piure de telina si sos de morcovi

De cand cu pasiunea nebuna pentru torturit care vine in completarea stresului si a programului aglomerat de la munca, parca am uitat de placerea de a gati, pe care o am dintotdeauna. Si pentru ca am fost fortata la 4 zile libere, m-am intors la dragostea dintai, gatitul, si la dragostea dintai in materie de internet, bucataras.ro. Vin inaintea vostra cu o reteta preluata partial de la Sara & Miki, alias culorile din farfurie, o reteta minunata. Reteta lor era cu cotlet de porc, eu am inlocuit cu copanele de pui si am facut-o dupa gustul meu.

Ingrediente

  • 6 pulpe inferioare de pui
  • ulei de masline
  • sare, piper alb
  • cimbru
  • curry
  • 100 ml bere blonda

Piure de telina

  • cam 0,5 kg telina
  • 3-4 cartofi
  • 2 linguri unt
  • lapte
  • sare

Pentru sos de morcovi

  • 3-4 morcovi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura amidon
  • supa de legume
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Pulpele se curata si se spala, apoi se usuca cu servete de hartie. Se ung cu un amestec de ulei de masline, sare, piper, cimbru si curry si se lasa la rece o ora. Se prajesc putin intr-o tigaie, pana se face putina crusta, apoi se pun in tava la cuptor si se lasa pana se prajesc bine, intorcand de pe o parte pe alta si acoperind cu sos propriu. Spre sfarsit se adauga putina bere, dupa gust.

Morcovii se curata si se fierb. Cand sunt fierti se paseaza. Intr-un vas se topesc 2 linguri de unt, se adauza zaharul, si amidonul dizolvat in putina supa. Se adauga si morcovii pasati si se mai fierbe putin, pana se obtine un sos. 

Separat se fierbe telina, curatata si taiata cuburi. Dupa ce fierbe cam 15 minute se adauga cartofii curatati si taiati cubulete si se continua fierberea. Cand sunt bine fierti se paseaza mixul, se adauga untul, laptele si sarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu piure de telina si sos de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu ciuperci la cuptor

Postat de Lia1

Pui cu ciuperci la cuptor

1. Pregatesti o tava cu pereti mai inalti pentru cuptor. Ar fi bine sa aiba capac. 2. Am spalat carnea cu apa rece, am scurs-o bine de apa, am taiat-o cuburi cam de 2cm latura. 3. Intr-o...

Citeste continuarea

Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga

Postat de Adrian2016

Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga

       Intr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2013, 16:24
la 04.08.2013, 16:27
la 04.08.2013, 16:38
Bine-ai revenit!
la 04.08.2013, 16:47
Multumesc tuturor. Inuto, chiar pe tine te cautam, sa vad ce mai faci. N-am mai fost eu pe aici, dar de uitat nu pot sa va uit.
la 04.08.2013, 16:53
Bine ai revenit la noi! Buna mancarica ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking