Carne de porc cu garnitura de cus-cus

Postat de burdulea56 in Mancaruri cu carne
18 Iul 2010 | 7226 vizualizari
Carne de porc cu garnitura de cus-cus

Eu obisnuiesc de fiecare data cand gatesc carne sa o oparesc.

Ingrediente

  • 700 g carne porc,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 lingurite boia,
  • 50 ml ulei palmier(se poate orice ulei),
  • 2 catei usturoi,
  • piper
  • 2 lingurite vegeta,
  • sare,
  • patrunjel verde tocat
  • . 200 g cus-cus(o jumate de punga).

Mod de preparare

 Am oparit carnea, am spalat-o bine. Intr-o  cratita, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta, piper.

Se lasa putin la foc mic, amestecand mereu, apoi adaugam putina apa. Se fierbe la foc domol, mai completam cu f. putina apa, potrivim de sare, daca mai e nevoie. Cand este fiarta carnea, trebuie sa ramana doar putin sos. Stingem focul si presaram verdeata tocata.
Separat fierbem cus-cusul respectand instructiunile de pe ambalaj. Cu o strecuratoare mica(pt ceai) se ia cus-cus, se lasa la scurs, se aseaza pe farfurie, iar langa aceasta forma de cus-cus adaugam cateva linguri de tocanita. Se serveste cu salata de cruditati(eu am preparat din: salata verde, ceapa verde, castrevete proaspat, putin ulei, sare si otet). A iesit cam ce se vede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Burger cu rosii si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Burger cu rosii si mozzarella

Burgerii: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu sare, piper, mustarul, oul si cimbrul. Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt, iar mararul il maruntim. Amestecam si aceastea cu carnea, o...

Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de Creatsa

Ardei umpluti

Am pus la fiert osul de vita cu putina sare si piperul boabe. Am scos cotorul ardeilor ,le-am indepartat nervurile din interior si i-am spalat bine. Am tocat cepele marunt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2010, 19:51
Bun,bun mai pune un tacam la masa ca vin si eu,sunt pe drum.
la 18.07.2010, 19:54
Cred ca e tare bun! Laly, sunt in urma ta! nu papa tu tot!!
la 18.07.2010, 20:27
bun tare
la 19.07.2010, 02:43
foarte bun 5 furcu
la 20.07.2010, 20:18
Poftiti, imi plac musafirii! Va multumesc.

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking