Carne de porc la gratar cu legume si orez

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
24 Iul 2013 | 3708 vizualizari
Carne de porc la gratar cu legume si orez

Este un preparat simplu, dar atat de gustos si "sanatos".

Ingrediente

  • 3 bucati de cotlet de porc (fara os);
  • 1 bucata broccoli;
  • 3 morcovi;
  • o conopida mica;
  • 1 punguta orez prefiert;
  • putin ulei de masline;
  • sare;
  • piper;
  • 3-4 linguri sos barbecue (de preferat Heinz)

Mod de preparare

Spalam legumele, broccoli si conopida le rupem in buchetele potrivite, morcovii ii curatam de coaja si ii taiem rondele (cu un cutit ondulat - daca avem).

Punem legumele in apa cu sare, la foc potrivit si in momentul in care apa incepe sa fiarba lasam aproximativ 15-20 minute verificand ca legumele sa nu se fiarba prea tare si sa se rupa.

Cand sunt gata fierte le scoatem cu o paleta, le scurgem bine de apa si le pastram intr-un vas cu capac pana in momentul servirii.

Punem punguta cu orez in apa si urmam timpul d efierbere indicat  in instructiuni.

Dupa ce s-a fiert, scoate orezul din punguta si il pastram la cald.

In timp ce legumele si orezul fierb, preparam carnea.

O spalam, o batem usor cu ciocanul de carne, condimentam si o asezam pe gratarul incins, uns inainte cu putina slanina.

Rumenim bine pe ambele parti.

Cum montam preparatul:

Punem pe farfurie o bucata de carne, turnam peste ea sos barbecue dupa bunul plac, asezam legumele fierte si cateva linguri de orez. Picuram putin ulei de masline peste ele, asezonam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc la gratar cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Orez cu legume si gratar din carne de porc

Postat de elena1988

Orez cu legume si gratar din carne de porc

Carnea de porc o taiem felii si apoi le batem putin cu ciocanul de snitele, masam foarte bine carnea cu condimentele pentru gratar si dam la frigider 1-2 ore. Taiem o ceapa marunt si o punem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2013, 09:46
Bun bun!!
la 24.07.2013, 09:47
la 24.07.2013, 09:49
Dea...esti prima sosita, prima servita!
la 24.07.2013, 09:49
Simona...
la 24.07.2013, 09:50
bun bun

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking