Cartofi a la Bunica

Postat de Bunica in Aperitive / Garnituri
29 Iun 2013 | 21270 vizualizari
Cartofi a la Bunica

Cartofii a la Bunica un preparat cu cascaval Delaco delicios servit cu salata de varza si morcov.

Ingrediente

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 graunti usturoi
  • 100 g. piept de porc taranesc afumat
  • 100ml. smantana de gatit
  • 100 g. cascaval Delaco
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1varf lingurita oregano

Mod de preparare

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul.

Ceapa spalata si curatat se taie solzisori.

Se pune in tigaie  peste pieptul afumat .

Cartofi se curata,se spala si se taie rondele subtiri sau sub alta forma ,dupa preferinta.,apoi se adauga in tigaie.

Usturoiul curatat se toaca marun si se adauga si el in tigaie.

Peste toate acestea se toarna smantana de gatit,se sareaza ,pipereaza ,se adauga oregano amstecandu-se bine pentru incoporare.

Pregatim un vas de ceramica.Il ungem cu 2 linguri ulei de masline,turnam compozitia de cartofi din tigaie.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se inmoaie cartofii.

Intre timp radem cascavalul.

Scoatem vasul,luam folia de aluminiu si presaram cascavalul ras.

Dama la cuptor pana ce cascavalul devine auriu.

Se serveste cald cu salata de varza si morcov sau cu alta salata dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de post cu ... afumatura si jumari de oua

Postat de Mutulica

Ciorba de post cu ... afumatura si  jumari de oua

Fie postul cat de greu,  baconul afumat ( pus la prajit pentru a insufleti un pic searbada ciorba de post) nu a facut rau la nimeni si poate ca a alungat dracii din mintea celor care au ajuns...

Citeste continuarea

Pulpe de rață cu cartofi

Postat de Bunica

Pulpe de rață cu cartofi

Întâi pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron împreună cu pulpele de rață. Acoperă cu folie alimentară și lasă jumătate de oră la marinat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2013, 14:50
demential! yum,yum
la 29.06.2013, 14:50
Ingrediente una si una,delicios
la 29.06.2013, 14:52
ce-mi plac asa rumeniti
la 29.06.2013, 14:54
buni
la 29.06.2013, 14:59
Sa va spun,sa nu va spun......am mancat o portie si jumatate

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking