Cartofi cu bureti gratinati la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
14 Ian 2013 | 4364 vizualizari
Cartofi cu bureti gratinati la cuptor

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 borcan mic cu bureti in sare (eu am folosit ghebe)
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr cascaval
  • patrunjel verde tocat
  • 1 cubulet unt

Mod de preparare

Buretii ii lasam o ora in apa rece la desarat, apoi ii punem la fiert 30 de minute, dar in alta apa curata. Cand sunt fierti ii scurgem de apa ramasa si 10 minute ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam, o tocam marunt si o inabusim in ulei doua minute. Punem si buretii tocati, o canita cu apa, putin piper si lasam pana scade zeama. La sfarsit incorporam usturoiul pisat si luam tigaia de pe foc.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii asezam intr-o cratita, ii saram putin si ii punem la fiert, iar cand sunt bine patrunsi ii scurgem de apa.
Ungem un vas de ceramica cu unt. Asezam cartofii, apoi buretii scazuti. Ouale le batem spuma cu putin piper, 1 lingura de patrunjel verde tocat si le turnam in vas. Deasupra radem cascavalul pe razatoatea cu ochiuri mari.

Bagam vasul in cuptor pe care il aprindem si reglam o temperatura de 170-180 de grade. Cand deasupra obtinem o crusta rumena, scoatem vasul, lasam preparatul sa se racoreasca putin si servim.

Pofta buna dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu bureti gratinati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

Postat de simona72

Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

Pentru bulete: punem dovleacul la copt in cuptor. Intre timp, pregatim pesmetul panko, iar pentru asta avem nevoie de paine alba, veche de 1-2 zile. Pentru pesmet, se foloseste doar miezul. Se...

Citeste continuarea

Succotash

Postat de caroline

Succotash

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant.  Cand acesta este gata, il scoatem pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 13:35
foarte bun
la 14.01.2013, 13:36
Frumos şi gustos. Finalul cred că este cel al cuptorului, el desăvârşeşte tot. Bun Rocsi
la 14.01.2013, 13:36
la 14.01.2013, 13:37
Îmi place!
la 14.01.2013, 13:41
Multumesc Eduard

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking