Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 linguri ulei de masline
- 150-200 gr branza tip caciotta
- sare
- piper
- 1\2 legatura patrunjel
Mod de preparare
Mai intai curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Cand cartofii au fiert ii scurgem de apa si imediat ii trecem sub un jet de apa rece.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt.
Punem uleiul de masline in tava si asezam un strat de cartofi .Presaram sare si piper dupa gust.
Branza o dam prin razatoarea cu ochiuri mari si o asezam peste cartofi.
Incheiem cu un strat de patrunjel verde ,spalat si tocat fin.
Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la 200 grade ( pana ce branza s-a topit si cartofii s-au aurit frumos la suprafata).
Se servesc calzi alaturi de o friptra sau salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|