Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel

Postat de caroline in Aperitive / Garnituri
28 Mai 2014 | 3671 vizualizari
Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel

Un preparat simplu si rapid insa care este perfect pentru pranz sau de ce nu...pentru o cina usoara alaturi de o friptura la grill.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150-200 gr branza tip caciotta
  • sare
  • piper
  • 1\2 legatura patrunjel

Mod de preparare

Mai intai curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand cartofii au fiert ii scurgem de apa si imediat ii trecem sub un jet de apa rece.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt.

Punem uleiul de masline in tava si asezam un strat de cartofi .Presaram sare si piper dupa gust.

Branza o dam prin razatoarea cu ochiuri mari si o asezam peste cartofi.

Incheiem cu un strat de patrunjel verde ,spalat si tocat fin.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la 200 grade ( pana ce branza s-a topit si cartofii s-au aurit frumos la suprafata).

Se servesc calzi alaturi de o friptra sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori

Postat de panacris

Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori

Pentru blat: Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se...

Citeste continuarea

Salată de ciuperci cu porumb şi ceapă

Postat de Zamfira

Salată de ciuperci cu porumb şi ceapă

Clătim cu puţină apă ciupercile din conserve, le scurgem foarte bine şi după preferinţă le tocăm mai mărunt sau le lăsăm în bucăţi mai mari. Ceapa o tăiem rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2014, 16:07
Nu ştiu cum e brânza pusă de tine (caciotta), dar, la caz de nevoie, mă descurc cu cea d capră ori oaie. Şi dacă nu mă satur din preparat, continui cu roşii şi brânză.
Bun, foarte bun!
la 28.05.2014, 16:09
ador caciotta
la 28.05.2014, 16:13
Padre...mie imi place mult caciotta pentru ca imi aminteste de casul-telemeaua noastra...care (din pacate) aici nu le gasesc.
la 28.05.2014, 16:13
la 28.05.2014, 16:13
Foarte gustosi!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking