Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
12 Iun 2010 | 5920 vizualizari
Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc

Va prezint o reteta simpla si delicioasa este o adaptare la ce am vazut eu prezentata la tv aici intr-o dimineata la o emisiune culinara. Prezentau un carnacior special din Lyonez cu fistic , o minunatie…eu pentru ca nu am gasit inca renumitul carnacior am adaptat reteta la ingredientele care le aveam si am folosit boudin blanc, un carnacior foarte aromat cu o textura uniforma si foarte lejera. Daca va tenteaza reteta puteti sa il inlocuiti cu ce aveti la indemana lasati-va purtati de val, asta e farmecul in bucatarie.

Ingrediente

  •  Avem nevoie de
  • 3-4 cartofi care nu se zdrobesc la fiert,
  • cateva fire de ciboulette (ceapa ciorii cum ii zice in Romania, am vazut la Cora in Ro )
  • o ceapa mica echalote,
  • cateva bucatele de unt,
  • o lingurita de ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • un carnacior ( boudin blanc am pus eu) .
  • Pt dressing :
  • 2 linguri de otet balsamic,
  • o lingurita ulei masline,
  • o lingurita de patrunjel tocat fin,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Ecrasée-ul de cartofi e reteta simpla si gustoasa de cartofi mai fermi fierti in coaja si zdrobiti apoi cu furculita, incat sa ramana si bucatele mai mari, amestecati cu diverse ierburi aromate, cu unt sau ulei de masline, cu ceapa mica echalote sau cu alte legume taiate marunt. Se gaseste sub zeci de forme, are un gust deosebit atat datorita faptului ca simti in parte bucatele mici de cartof cat si datorita diverselor combinatii si desi pare o reteta  banala am vazut multi chef en cuisine mandri de aceasta reteta  folosind-o in combinatii uimitoare. Dar mai bine sa va arat ce se poate face cu o mana de cartofi zdrobiti …..

 Preparare: fierbem cei 4 cartofi in apa cu sare si cand sunt gata fierti ii scoatem putin sa se racoreasca.

 Se curata cat sunt inca fierbinti si nu se racesc sub nici o forma cu apa ( ordin de la chef en cuisine   )  deci l-am respectat .  Dupa ce i-am curatat i-am zdrobit cu furculita cu bucatele mici de unt puse peste ei,  am adaugat ceapa tocata fin, verdeata tocata fin si sare si piper .

  In timp ce preparam cartofii punem pe grill carnaciorul ( eu l-am si fiert  5 minute in prealabil )  si il lasam sa se rumeneasca cat sa faca niste dungi pe el .

  Dupa ce este facut si carnaciorul este  momentul sa aranjam platoul. Am evitat sa fac  orice miscare cu  ustensile care nu sunt la indemana oricui asa ca nu am folosit inelul de inox pentru a aranja cartofii ci i-am asezat intr-o forma mica de souflé unsa cu ulei de masline si apoi i-am intors pe o farfurie .

 Am aranjat rondelele de carnacior in jurul cartofilor, am stropit in jur cu un dressing facut din otet balsamic, sare, piper, verdeata si ulei de masline. Am decorat simplu cu cateva  fire de ciboulette si gata masa.

  Nici nu ai zice ca sunt niste simpli cartofi zdrobiti cu rondele de carnacior  …nici nu sunt, este un meniu de adevarat chef realizat in 20 de minute, cost pe portie sub 1 euro  ceea ce este excelent zic eu . Va prezint asadar “ecrasée de pomme de terre et boudin blanc ” o mancare care suna pretentios dar e  la indemana oricui  .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Sarmale in dovleac

Postat de simona72

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...

Citeste continuarea

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de mihaelar63

Chiftelute marinate in sos de rosii

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2010, 02:04
5 furculision dupa cum zice coana Chirita] de la mine . esti o draguta ca de obicei cu grija ptr. amanunte . deliciosi carnatii albi , eu am luat ceva asemanator de aici numiti thuringer .
la 12.06.2010, 02:15
Uite cine nu are somn Vai ca imi amintesti de replica mea preferata din "Chirita in provincie" cand isi corecteaza servitorul ( Marin Moraru maaaaare talent ) sa nu zica Monsieur ci "musiu" si acesta zice simpatic " Nu umblam bre cu cioara vocsita : Monsieur se scrie monsieur citim " vai de cate ori rad cu sotul meu pe faza asta cand comentam de unele cuvinte cat de complicat se scriu
la 12.06.2010, 02:18
m-ai prins
la 12.06.2010, 08:24
In primul rand tu meriti nota maxima la decor si fotografie, Sylvia
la 12.06.2010, 08:24
am uitat

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking