Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 200 g cârnaţi
- 100 g şuncă
- sare, piper, delikat
- puţină brânză
- 100 ml lapte
- puţină boia
Mod de preparare
Se curăţă cartofii şi se taie rondele, şunca se feliază, iar cârnaţul se taie şi el rondele.
Ungem o tavă cu puţină untură, aranjăm un strat de cartofi, şi peste ei un strat de şuncă şi cârnaţ, condimentăm, presărăm puţină brânză,şi repetăm operaţiunea.
Când terminăm de aranjat totul, turnăm laptele peste cartofi, condimentăm din nou şi la final presărăm puţină boia.
Dăm tava la cuptor circa 50 de minute, la temperatură medie. Când este aproape gata, scoatem tava şi amestecăm încet ingredientele, pentru a nu le zdrobi, apoi o introducem din nou la cutor.
Servim mâncarea calduţă, cu murături de care pofteşte fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|