Cartofi frantuzesti

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2009 | 7763 vizualizari
Cartofi frantuzesti

Sau mai bine zis, varianta mea. Mie imi place sa-i fac cu multa branza, parca reteta originala este doar cu smantana.

Ingrediente

  • 4 cartofi maricei
  • 300 g telemea
  • 3 linguri mari cu smantana
  • o cescuta cu lapte
  • 2 oua
  • 20 g unt
  • 50g cascaval
  • putin piper
  • marar

Mod de preparare

Cartofii se pot fierbe intregi, cu tot cu coaja si apoi curatati si taiati rondele. Eu i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele de la inceput, apoi i-am pus la fiert, la foc mic, pana s-au inmuiat.

Separat, am pregatit branza rasa si am amestecat-o cu ouale, smantana si laptele. Am pus putin piper, fara sare, branza fiind sarata.

Am uns un vas de iena cu unt si restul l-am taiat bucatele, apoi am pus un strat de cartofi fierti, jumatate din compozitia cu branza, ultimul strat cu cartofi si apoi branza.

Am lasat budincuta la cuptor pana s-a inchegat si s-a rumenit putin, am pus apoi cascavalul ras deasupra si am mai lasat putin la rumenit.

Eu mi-am presarat deasupra marar proaspat tocat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi frantuzesti la cuptor

Postat de Meea

Cartofi frantuzesti la cuptor

         Punem cartofii la fiert în coajă.          Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă...

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de rocsi_1612

Cartofi frantuzesti

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2009, 16:51
la fel o fac si eu, doar ca nu pun lapte si pun mai multa smantana! e delicioasa!
la 19.02.2009, 17:34
Miam, bravo Ancuta!
la 20.02.2009, 13:43
haha, tocmai aseara ce am facut si eu cartofi frantuzesti, numai ca eu am pus ouale fierte si taiate rondele si am presarat cascaval ras printre straturi in loc de telemea. au iesit f buni.
la 20.02.2009, 14:40
A, da, exact Schimitza, se pun si oua fierte feliute. Sunt deliciosi!
la 24.02.2009, 10:44
Si eu am pus mai multa smantana, dar si lapte. O sa fac si cu oua fierte si taiate felii, suna bine si asa.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking