Ingrediente
- 4 cartofi maricei
- 300 g telemea
- 3 linguri mari cu smantana
- o cescuta cu lapte
- 2 oua
- 20 g unt
- 50g cascaval
- putin piper
- marar
Mod de preparare
Cartofii se pot fierbe intregi, cu tot cu coaja si apoi curatati si taiati rondele. Eu i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele de la inceput, apoi i-am pus la fiert, la foc mic, pana s-au inmuiat.
Separat, am pregatit branza rasa si am amestecat-o cu ouale, smantana si laptele. Am pus putin piper, fara sare, branza fiind sarata.
Am uns un vas de iena cu unt si restul l-am taiat bucatele, apoi am pus un strat de cartofi fierti, jumatate din compozitia cu branza, ultimul strat cu cartofi si apoi branza.
Am lasat budincuta la cuptor pana s-a inchegat si s-a rumenit putin, am pus apoi cascavalul ras deasupra si am mai lasat putin la rumenit.
Eu mi-am presarat deasupra marar proaspat tocat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|