Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
11 Dec 2012 | 7674 vizualizari
Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita condiment 7 piperuri
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 150 gr pesmet
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Cartofii curatati si taiati felii se fierb 10-15 minute in apa cu sare. ( sa fie fierti cam pe jumate ). Se scot intr-o sita si se lasa la scurs.

Preparam intre timp sosul. Amestecam untul moale ( la temperatura camerei ) cu toate condimentele, uleiul de masline  si cu usturoiul dat prin presa.

Adaugam cartofii peste sos si amestecam usor cu o paleta. Incepem sa turnam in ploaie pesmetul pana ce se incorporeaza tot.

Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins 30-40 minute pana capata o culoare aurie.

I-am servit cu pastrav la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

Postat de AdrianUdrea

Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

Preparare Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval Se curata cartofii de coaja, se spala si se feliaza. Se asaza intr-o tava unsa cu unt din belsug. Se presara peste...

Citeste continuarea

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Postat de Bucataras

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2012, 16:45
Doar untul îl înlocuiesc cu altceva, vegetal, că-n rest toate-s numa' bune pentru post
la 11.12.2012, 16:54
nu refuz
la 11.12.2012, 16:59
fain!
la 11.12.2012, 17:03
Daaaaaaaa , in orice pozitie as infuleca pichioci
la 11.12.2012, 17:13
Victor, poate cu margarina de calitate. Eu nu folosesc acest produs, deci e musai unt. Poate merge doar cu ulei de masline mai mult... Zic si eu !

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking