Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2014 | 3574 vizualizari
Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)

O garnitură ideală sau chiar un fel principal sățios;)

Ingrediente

  • cartofi noi, de preferință românești ;) cca. 1500 g,
  • fenicul 2-3 căpățâni,
  • mere golden 2-3 bucăți,
  • usturoi 3-4 căței,
  • ulei de măsline,
  • condimente Garam Masala,
  • parmesan cca. 50 g,
  • chives, adică ceapă verde subțire din ghiveci, cca. 6-7 fire.

Mod de preparare

Cartofii noi se curăță cu un burete de sârmă nou, sub jet de apă rece, apoi se taie în patru. Într-o tavă termorezistentă se așează cartofii, cățeii de usturoi în coajă, rădăcinile de fenicul curățate și un pic cresatate, merele întregi.

Apoi se presară condimente de garam masala ( piper alb, roșu, verde, negru, coriandru, chimen, usturoi, enibahar, sare de mare,ghimbir, cuișoare, scorțioșoară, dafin, în proporții egale:D ;), ulei de măsline și puțină apă;) Se dă la cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit;) Legumele se așează pe o farfurie, artistic, apoi se presără parmesan și se ornează cu chivas;) Vă asigur că e ceva, altceva ;)!!!!  

Spor și poftă bună! :-* 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Postat de Doinavar

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel. Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 19:47
Arata super!
la 13.05.2014, 19:55
la 13.05.2014, 19:55
foarte frumoasa farfuria si cred bun de tot
la 13.05.2014, 19:57
foarte gustosi
la 13.05.2014, 20:02
Arata tare bine,dar ceva ca carnea nu-i?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking