Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2014 | 3594 vizualizari
Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)

O garnitură ideală sau chiar un fel principal sățios;)

Ingrediente

  • cartofi noi, de preferință românești ;) cca. 1500 g,
  • fenicul 2-3 căpățâni,
  • mere golden 2-3 bucăți,
  • usturoi 3-4 căței,
  • ulei de măsline,
  • condimente Garam Masala,
  • parmesan cca. 50 g,
  • chives, adică ceapă verde subțire din ghiveci, cca. 6-7 fire.

Mod de preparare

Cartofii noi se curăță cu un burete de sârmă nou, sub jet de apă rece, apoi se taie în patru. Într-o tavă termorezistentă se așează cartofii, cățeii de usturoi în coajă, rădăcinile de fenicul curățate și un pic cresatate, merele întregi.

Apoi se presară condimente de garam masala ( piper alb, roșu, verde, negru, coriandru, chimen, usturoi, enibahar, sare de mare,ghimbir, cuișoare, scorțioșoară, dafin, în proporții egale:D ;), ulei de măsline și puțină apă;) Se dă la cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit;) Legumele se așează pe o farfurie, artistic, apoi se presără parmesan și se ornează cu chivas;) Vă asigur că e ceva, altceva ;)!!!!  

Spor și poftă bună! :-* 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spirale din foietaj cu branza si chimen.

Postat de merisor67

Spirale din foietaj cu branza si chimen.

De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-din-foietaj-cu-branza-41259.html Branza sarata o dam pe razatoare sau o pasam cu furculita si o amestecam cu branza dulce....

Citeste continuarea

Aperitiv placinta taraneasca cu kaizer si cas

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta taraneasca cu kaizer si cas

Aluat: Puneti intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea si le amestecati cu o lingura. Adaugati apa, framantati pana aluatul este omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 19:47
Arata super!
la 13.05.2014, 19:55
la 13.05.2014, 19:55
foarte frumoasa farfuria si cred bun de tot
la 13.05.2014, 19:57
foarte gustosi
la 13.05.2014, 20:02
Arata tare bine,dar ceva ca carnea nu-i?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking