Cartofi scazuti cu hribi

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
19 Sep 2013 | 4995 vizualizari
Cartofi scazuti cu hribi

Rapid si bun . Asta ne facea tata cand era inca la munca , era specialitatea lui. Acum mai fac din cand in cand , dar parca nu-mi ies ca si a lui .

Ingrediente

  • 0.5 kg cartofi
  • 150gr hribi uscati
  • 150 gr sunca
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 2,3 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata

Mod de preparare

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 .

Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc).

Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il taiem si pe el . Eu am pus sunca cam 100 gr si doua bucati de cremvusti .

Pregatim o cratita  si o punem pe aragaz . Uleiul il punem la incins si calim ceapa .

Adaugam sunca si ardeiul si lasam sa iasa aromele . Punem cartofii peste , amestecam si ii acoperim cu apa (doar atat cat sa poata sa fiarba , imaginea 5).

Punem capacul si lasam sa fiarba, cand cartofii sunt aproape gata punem hribii si usturoiul , amestecam si acoperim cu capacul lasand sa fiarba in continuare la foc mic .

Pregatim rosia (o decojim si o taiem cubulete mici ) si o adaugam si pe ea peste cartofi.

Mai lasam pe foc circa 5 minute .

Se pune in farfurie , se presara cu patrunjel verde tocat si.....POFTAAAAA !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi scazuti cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de rocsi_1612

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi...

Citeste continuarea

Bame cu carne de porc

Postat de panacris

Bame cu carne de porc

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2013, 13:01
la 19.09.2013, 13:04
Buna mancarica ta
la 19.09.2013, 13:15
ce mancare buna
la 19.09.2013, 13:20
la 19.09.2013, 13:30
Deosebit de buni

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking