Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite

Postat de Toamna07 in Pui
13 Noi 2013 | 9840 vizualizari
Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite

Pregatesc cu drag mancaruri gustoase si imi propun de fiecare data sa vi le impartasesc si dumneavoastra ! In meniul de azi avem doua preparate care se gatesc usor si sunt combinate armonios.

Ingrediente

  • Copanele de pui cu lamaie:
  • 6 copanele
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lingurite de coaja de lamaie
  • 1/3 cana zeama de lamaie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 2 lingurite oregano si cimbru
  • 1/2 cana de apa
  • Cartofi cu ciuperci calite :
  • 500 g ciuperci brune
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapa patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit,astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava.  Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .

Se dau la cuptor pentru 45 de minute,la 200 grade.Se intorc si se mai lasa 20 de minute la cuptor. Puiul este aromat si usor acrisor .:) Se serveste cald alaturi de cartofi cu ciuperci calite.

Mod de preparare ciuperci cu cartofi :

Spalam ciupercile si le taiem jumatati sau sferturi . Cartofii curatati taiati in sferturi. Tocam ceapa marunt si o calim timp de 2-3 minute in ulei incins. Adaugam cartofii ,micsoram focul si lasam 10 minute acoperiti cu un capac.Daca este nevoie,adaugam putina apa. Punem ciupercile si mai lasam pe foc inca 10 minute,fara capac. Presaram sare, piper si patrunjel proaspat.

Cu adevarat, gustos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chicken fingers

Postat de Dya

Chicken fingers

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor. Trecem fasiile de carne prin faina si apoi prin ouale batute....

Citeste continuarea

Mancare de pipotele cu piure de cartofi

Postat de Irina

Mancare de pipotele cu piure de cartofi

Nu-i deloc complicata mancarica asta si iese atat de buna! Trebuie doar sa ai rabdare sa fiarba bine pipotelele, asta-i tot! Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert intr-un vas cu apa. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2013, 12:57
la 13.11.2013, 12:59
Delicios pranz!
la 13.11.2013, 13:03
asta da mancare!
la 13.11.2013, 13:04
m-ai facut sa salivez in nestire cu copanelele astea
la 13.11.2013, 13:11

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking