Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
26 Iul 2013 | 14205 vizualizari
Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval

As manca cartofi copti non stop! Daca pun peste ei si putina smantana cu usturoi ...chiar nu ma pot opri. Ce m-am gandit eu...ia sa fac niste cartofi umpluti, ca asa simpli... am tot facut. Dar, sa nu mai lungesc vorba si sa va spun cum se fac, ca poate va este pofta. :))

Ingrediente

  • 6 cartofi medii;
  • 250 gr. kaiser afumat/bacon;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 6 catei de usturoi;
  • 1 lingura cu ulei;
  • 150-200 gr. cascaval ( de preferat afumat);
  • 2-3 linguri cu ciupercute din conserva (tocate marunt);
  • 1 lingurita pasta de rosii/bulion;
  • sare;
  • piper;
  • putin cimbru;
  • apa (pentru fiert cartofii)

Mod de preparare

Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie sa fie foarte fierti pentru ca se vor rupe in momentul in care vom face scobitura in care punem umplutura.

Scurgem apa, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca.

Cum pregatim umplutura:

Tocam marunt ceapa. Afumatura o taiem bucatele mici. Tocam  marunt ciupercutele.

Punem lingura de ulei intr-o tigaie si adaugam ceapa, afumatura si ciupercutele. Amestecam usor si lasam sa se rumeneasca.

Potrivim de sare, piper, cimbru, adaugam lingurita de pasta de rosii si amestecam. Pisam cateii de usturoi si ii adaugam in momentul in care am oprit focul.

Cum montam preparatul:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem pe lungime in jumatate si ii scobim usor mijlocul cu ajutorul unei lingurite.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam cartofii cu scobitura in sus.

Umplem fiecare cartof cu umplutura. Presaram peste fiecare cartof cascaval ras.

Punem cartofii la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute cat sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Postat de Oana

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute. Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam...

Citeste continuarea

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Postat de rocsi_1612

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Ardeii kapia ii punem la copt, ii decojim, apoi ii curatam de seminte si ii taiem fasii lunguiete. Intr-un bol micut punem fasiile de ardei, putina sare, piper, 1 lingura de ulei si otetul. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2013, 09:29
Simpli dar foarte buni.Mai ales ca au si usturoi
la 26.07.2013, 09:30
bun bun
la 26.07.2013, 09:34
delicos
la 26.07.2013, 09:37
Andreea...au fost "mortali".
la 26.07.2013, 09:37
Motanel...vrei o portie?

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking