Cartofi umpluti

Postat de rivka in Aperitive / Garnituri
5 Aug 2010 | 4266 vizualizari
Cartofi umpluti

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 11 cartofi maricei
  •  1 ceapa potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita plina praf de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • sare dupa gust
  • cascaval olandez ras pt ornat
  • 3 lingurite pline de patrunjel uscat paprika de ardei pt decor si gust
  •  2 lingurite de faina de malai fina
  • cateva linguri ulei masline

Mod de preparare

Cartofii se fierb cca 15 minute in apa si apoi se scurg si se lasa la racit sub capac.Se curata de coaja, cu ajutorul unei lingurite se scobesc bine pe mijloc. Ceapa se toaca la fel si ardeiul se aseaza in tigaie in cateva linguri de ulei masline si se calesc bine la foc mic amestecandu-se din cand in cand cu o lingura de lemn.Ceapa si ardeiul calite se adauga scobiturii de cartofi, se adauga 2 lingurite patrunjel uscat, sare dupa gust, o lingurita de pasta de ardei iuti, lingurita de praf de usturoi si cateva linguri ulei masline si se amesteca totul bine cu batatorul de puree de cartofi.

Cu ajutorul unei linguri de supa se umple fiecare cartof asezat in tava de cuptor pe hartie de copt cu aceasta compozitie , fiecare cartof umplandu-se cu varf . Deasupra se presara cascaval ras.Se presara si patrunjel uscat pentru gust si decor, la fel si paprika si 2 lingurite de faina malai. Inainte de servire  se dau la cuptorul incalzit in prealabil la cca 240 grade, cca 25 minute. Se servesc calzi alaturi de cate o cana de iaurt si salata de rosii. Sunt buni si reci si se pot si reincalzi la microunde. Sunt foarte satiosi si gustosi, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci

Postat de Bucataras

Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci

Iata cum se prepara Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci: Fierbeți cartofii în coajă și crestați o felie în partea superioară a fiecăruia....

Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 12:35
Super arata!
la 05.08.2010, 12:43
merci mult is fff buni.
miha am terminat prajitura e la rece, abia astept sa o tai ...
la 05.08.2010, 13:00
Si sa fii satula si tot ai papa din ei asa de fain arata ! Minunati ! Eiiii dar numai eu impart furcu pe aici ?
la 05.08.2010, 13:02
multumesc sidy, multumesc pt furculite, cu furculitele voi manca din gogosii aceia impletiti ai tai ca mi-a ramas gandul la ei
la 05.08.2010, 13:08
si eu vin cu furculitele dupa un carof

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking