Ingrediente
- 2,8 kg castraveti
- boabe de mustar
- boabe de piper negru
- foi de dafin
- morcov
- catei de usturoi
- ardei iute
- crenguta de visin
- hrean
- sare gronjoasa
Mod de preparare
Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste castraveti, apoi am acoperit cu un capac si am lasat pana a doua zi.
In ziua urmatoare am aruncat saramura, am spalat castravetii si i-am asezat in borcane. Printre ei am pus bucati de morcov, catei de usturoi, bucati de ardei iute, boabele de piper si de mustar, cate 1 frunza de dafin la fiecare borcan, cate o bucata de hrean si cate o crenguta de visin cu frunze.
Am pregatit o alta saramura – in aceeasi concentratie – 50 g sare la 1 litru apa. Saramura fierbinte am turnat-o peste castraveti, apoi am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca intr-o patura pana a doua zi.
Se pot consuma dupa cca 4-5 saptamani.
Mie mi-au iesit 4 borcane de 800 g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|