Castraveti in saramura de vara

Postat de Ela68 in Muraturi
16 Iun 2013 | 10419 vizualizari
Castraveti in saramura de vara

Cand vad floarea de marar, mereu ma duce cu gandul la o mancarica de castraveti. Pentru ca au aparut deja castravetii marime XXL ( n-am stiut cum sa le zic :)), n-am mai stat pe ganduri si m-am pus pe treaba.

Ingrediente

  • 1,5 kg de castraveti
  • 1 kg apa
  • 2 linguri cu vf sare grunjoasa
  • 3-4 foi dafin
  • flori de marar, 3-4
  • 1 capatana de usturoi
  • piper boabe, 1 lingura
  • 2 cepe
  • 2 frunze de visin (optional)

Mod de preparare

Castravetii se spala si le taiem capetele( asta pentru a se acri mai repede ). Se aseaza in borcan florile de marar si ceapa taiata rondele, apoi asezam castravetii cat mai optim.

Se pun foile de dafin, usturoiul, piperul boabe si frunzele de visin.

Se pregateste saramura si se toarna calda peste castraveti.

Nu umpleti borcanele, deosrece in momentul fermentarii ar putea da pe afara.

Se pune o farfuriuta deasupra ( eu am pus capac...doar pentru foto ) si se lasa la soare pentru 2-3 zile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura de vara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti

Postat de Corina33

Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti

Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată. Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime. Se...

Citeste continuarea

Castraveți murați - de vară

Postat de portiadelumina

Castraveți murați - de vară

Foartă multă lume nu mănâncă murături, unii nu mănâncă murături făcute cu oțet, alții pe bază de saramură. Mai sunt unii care nu mănâncă de niciun fel. E drept...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2013, 23:34
la 16.06.2013, 23:34
Superba culoare!
la 16.06.2013, 23:42
buni
la 17.06.2013, 00:04
la 17.06.2013, 00:09
Super! Sper sa fac si eu!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking