Ingrediente
- 8 kg castraveți
- 1/2 kg morcovi
- 1 țelină cu frunze
- 1-2 legături de hrean
- 1-2 căpățâni de usturoi
- 1 legătură de mărar uscat
- 1 legătură de cimbru uscat
- 13 ardei iuți
- 10 linguri de sare mare, neiodată
- 10 l de apă
- boabe de piper (facultativ)
Mod de preparare
Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs.
Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fîșii pentru ca să se poată strecura printre castraveții pe care i-am pus deja în borcane.
Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.
Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 10 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve. Se pune saramura fierbinte peste castraveti și se lasă să se răcească până a doua zi.
Se completează cu saramură, dacă este cazul, se pun capacele și se dau borcanele la cămară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|