Ingrediente
- 1,5 kg castraveciori
- 2 litri de apa
- 2 linguri cu sare mare neiodata
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 bete de marar inflorit
- 1 ardei iute
- 1 lingura condimente ptr muraturi: boabe de mustar,piper,coriandru
- 1 felie de paine integrala
Mod de preparare
Se pune la fiert apa, iar apoi se lasa sa se raceasca pana devine calduta, dupa care se pune in ea sarea si se amesteca pana la dizolvare.
Se spala bine castravetii si se zvanta, apoi se aseaza cat mai inghesuiti intr-un borcan mare (de vreo 3 litri) spalat bine si uscat. Printre ei se pun cateii de usturoi, ardeiul iute, firele de marar si boabele de condimente.
Se toarna apa calduta in borcan si se "capaceste" cu felia de paine. Se lasa pe pervazul ferestrei la soare aprox. 2-3 zile pana se mureaza, in functie de cat de cald este afara si cat de acrii ii doriti.
Dupa ce s-au murat se scoate felia de paine din borcan si se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati la soare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|