Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
1 Dec 2010 | 6662 vizualizari
Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Cataieful cunoscut sub numele de “cataief pasarele” este diferit de cel obisnuit, placintele fiind de dimensiune mai mica( cu diametrul de cca 4-5 cm). Se umple in mod specific cu smantana sau pasta de curmale.

Ingrediente

  • Pentru cataief
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate apa
  • 3/4 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Sau
  • ½ kg cataief de cofetarie
  • Pentru umplutura de smantana
  • 2 cutii de smantana Nestle cu aroma de miere
  • Pentru umplutura de curmale
  • 100 grame pasta de curmale
  • Pentru siropul de zahar
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de zahar
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingura apa de roze
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • cirese confiate
  • fistic
  • marmelada de fructe( capsuni,lamaie,portocala)
  • sirop de curmale

Mod de preparare

Cataief
Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata. Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta . Se pune o lingura din mixtura de aluat. Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.  Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.

In Ramadan nu pregatesc acasa cataieful; se face zilnic proaspat la cofetarii si fac economie de timp.

Siropul de zahar

Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistenta asemanatoare cu cea a mierii de albine. Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.

Cataieful cu smantana

Se preseaza capetele de la placinte doar pe jumatate si se umplu cu smantana.Nu se inchid complet. Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu cirese confiate, fistic macinat, marmelada sau sirop de curmale. Se servesc imediat; se pot presara cu putin sirop de zahar daca le dorim mai dulci.

Cataieful cu pasta de curmale

Pe fiecare placinta se pune o cantitate mica de pasta de curmale si se inchide, presand bine capetele. Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar. Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop. Se pun pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tarta cu prune si alune de padure

Postat de merisor67

Tarta cu prune si alune de padure

Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma. Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina. Va rezulta un...

Citeste continuarea

Rulada cu mac

Postat de simona72

Rulada cu mac

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am pus prima oara 550 grame faina, dar la mine a mai cerut si am mai adaugat 100-150 grame, in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2010, 22:30
ce dragut
la 01.12.2010, 22:33
foarte interesant si cata migala
la 01.12.2010, 22:35
ce frumoase
la 01.12.2010, 22:49
foarte interesante..nu am mai vazut
la 01.12.2010, 22:53
interesant

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking