"Cataief "cu nuca si branza dulce

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
1 Dec 2010 | 5848 vizualizari
"Cataief "cu nuca si branza dulce

"Cataieful" este indiscutabil parjitura specifica Ramadanului-postul musulman. Este singura luna din an cand este pregatit de cofetarii. Se poate umple cu nuca, migdale, fistic,fulgi de cocos, pasta de curmale,smantana.

Ingrediente

  • Pentru cataief
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate apa
  • 3/4 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura de nuca
  • 150 g nuca zdrobita in piulita
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 cana de cafea stafide
  • Pentru umplutura de branza
  • 150 gm branza dulce zdrobita sau rasa pe razatoarea mare
  • 1 cana de cafea stafide
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • Pentru siropul de zahar
  • 1 cana apa
  • 2 cani zahar
  • 2 linguri zeama de lamiae
  • 2 linguri apa de roze
In Ramadan cumpar 1/2 kg cataief de cofetarie.

Mod de preparare

 Cataief

Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata.

Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta . Se pune o lingura si jumatate din mixtura de aluat.Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.  Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Siropul de zahar
Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistent asemanatoare cu mierii de albine.
Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.

Se umplu placintele cu nuca sau branza; se preseaza capetele.

Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar. Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop. Se pun pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Cataief "cu nuca si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Postat de simona72

Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam  1-2 linguri rom si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu frisca

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2010, 16:09
n-am mancat,dar pare buna
la 01.12.2010, 16:26
nu-s prima da pt ca am pus prima furcile....am cu ce papa 5f
la 01.12.2010, 16:40
vai ce bunatate!
la 01.12.2010, 16:46
nici prin cap nu va trece ce bunatate ,noua ne plac cu brinza sau cu un amestec de cocos si migdale scortisoara,alune,fistic
la 01.12.2010, 16:54
si eu vreau sa fac cu fistic de ceva vreme,dar nu-i mai vine randul

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking