"Cataief "cu nuca si branza dulce

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
1 Dec 2010 | 5866 vizualizari
"Cataief "cu nuca si branza dulce

"Cataieful" este indiscutabil parjitura specifica Ramadanului-postul musulman. Este singura luna din an cand este pregatit de cofetarii. Se poate umple cu nuca, migdale, fistic,fulgi de cocos, pasta de curmale,smantana.

Ingrediente

  • Pentru cataief
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate apa
  • 3/4 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura de nuca
  • 150 g nuca zdrobita in piulita
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 cana de cafea stafide
  • Pentru umplutura de branza
  • 150 gm branza dulce zdrobita sau rasa pe razatoarea mare
  • 1 cana de cafea stafide
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • Pentru siropul de zahar
  • 1 cana apa
  • 2 cani zahar
  • 2 linguri zeama de lamiae
  • 2 linguri apa de roze
In Ramadan cumpar 1/2 kg cataief de cofetarie.

Mod de preparare

 Cataief

Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata.

Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta . Se pune o lingura si jumatate din mixtura de aluat.Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.  Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Siropul de zahar
Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistent asemanatoare cu mierii de albine.
Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.

Se umplu placintele cu nuca sau branza; se preseaza capetele.

Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar. Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop. Se pun pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Cataief "cu nuca si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi din bulion

Postat de comanligia

Prajitura cu foi din bulion

Intr-un castron amestecam uleiul si zaharul pana se topeste. Adaugam bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina si grisul(eu nu am pus) si amestecam apoi framantam pana...

Citeste continuarea

Prajitura Bounty

Postat de merisor67

Prajitura Bounty

De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-bounty-56162.html  Pentru blat , mixam bine untul cu zaharul si putina sare pana devine cremos, apoi adaugam ouale unul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2010, 16:09
n-am mancat,dar pare buna
la 01.12.2010, 16:26
nu-s prima da pt ca am pus prima furcile....am cu ce papa 5f
la 01.12.2010, 16:40
vai ce bunatate!
la 01.12.2010, 16:46
nici prin cap nu va trece ce bunatate ,noua ne plac cu brinza sau cu un amestec de cocos si migdale scortisoara,alune,fistic
la 01.12.2010, 16:54
si eu vreau sa fac cu fistic de ceva vreme,dar nu-i mai vine randul

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking