Cataif cu frisca

Postat de panacris in Dulciuri
1 Ian 2012 | 9088 vizualizari
Cataif cu frisca

Un dulce, foarte dulce!!!

Ingrediente

  • fidea de casa
  • unt 
  • apa
  • zahar tos
  • zahar vanilinat
  • esenta butter-vanilie
  • frisca

Mod de preparare

Se unge o tava cu un strat  de unt. Se aseaza fideaua, intr/un strat mai gros, ca si o foaie de prajitura! Tava se pune in cuptorul, preincins, la foc moderat cca. 10 minute, pana se rumeneste fideaua. Intre timp se face un sirop de zahar, cca. 250  ml apa, 200 g de zahar, zahr vanilina si esenta de butter-vanilie. Se toarna siropul fierbinte peste fideaua rumenita si sa mai lasa la cuptor cca. 20 minute, pana se incorporeaza tot siropul. Foaia se lasa sa se raceasca in tava. Se procedeaza la fel si cu cea de/a doua foaie, doar ca acesta se taie in patrate, cam cat o portie. Dupa ce s/au racit foile se umplu cu frisca batuta. Se serveste cam dupa o ora dupa montare. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert kataif cu alune si fistic

Postat de Dya

Desert kataif cu alune si fistic

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...

Citeste continuarea

Kadayıf cu crema

Postat de Giana

Kadayıf cu crema

Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2012, 13:20
LA MULTI ANI 2012!!!
la 01.01.2012, 13:29
Ne indulcesti din prima zi
La multi ani Cristina
la 01.01.2012, 14:21
o BUNATATE!
La multi ani!
la 01.01.2012, 14:27
Mersik!!!Desi ma gandeam ca va fi un "fiasco", mi-a reusit.
la 01.01.2012, 16:06
La multi ani Cristina in 2012!

Bun cataiful!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking