Cataif cu frisca

Postat de MotanLaOale in Prajituri
24 Apr 2012 | 27585 vizualizari
Cataif cu frisca

In copilarie era prajitura mea preferata. Am vazut-o la Cris (panacris) si am executat-o. Foarte buna.

Ingrediente

  • fidea
  • unt
  • zahar tos
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • frisca

Mod de preparare

Se unge o tava cu unt din abundenta.

Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire)

Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute, pana se rumeneste putin fideaua.

Intre timp facem un sirop din 250 ml apa, 200g zahar, 3 plicuri zahar vanilat si esenta de vanilie. ( aici cred ca am exagerat cu zaharul)

Se toarna siropul fierbinte peste fidea si se mai lasa in cuptor 25-30 minute pana se absoarbe tot siropul. ( aici cred ca trebuia sa las mai mult in cuptor)

Foaia se lasa sa se raceasca in tava.

A doua foaie se face la fel iar la sfarsit se taie patrate cat o portie pentru a se taia frumos la servire.

Cand sunt reci su umplu cu frisca batuta tare.

Eu am patit-o, din caza greselilor si grabei nu s-a desprins foaia din tava decat foarte greu si neestetic. A ramas fideaua intr-o miere foarte groasa si se intindea cand o ridicai. Desi nu trebuia sa fie asa, la gust a fost o nebunie.

Asa ca nu am mai facut inca una, am taiat-o in doua pe cea facuta si am facut un cataif mai mic.

Se lasa la frigider cel putin o ora.

Desi aspectul nu este perfect a iesit foarte buna.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert kataif cu alune si fistic

Postat de Dya

Desert kataif cu alune si fistic

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...

Citeste continuarea

Kadayıf cu crema

Postat de Giana

Kadayıf cu crema

Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2012, 19:34
Si pentru ca unii ziceau ca trebuie sa fac cinste azi va invit la un cataif
la 24.04.2012, 19:35
sunt prezenta . primesc portie dubla?
la 24.04.2012, 19:38
like!arata excelent
la 24.04.2012, 19:39
la 24.04.2012, 20:32
Wow......super delicios

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking