Cataif cu mere coapte

Postat de dalina2007 in Prajituri
18 Mar 2013 | 8736 vizualizari
Cataif cu mere coapte

Ingrediente

  • 400 g fidea subtire (Monte Banato)
  • 200 g unt
  • 200 g nuci
  • 400 ml frisca
  • 6 mere
  • o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 700 ml apa
  • 350 g zahar

Mod de preparare

Mai intai se prepara siropul: intr-o craticioara se toarna apa si se adauga zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa pe foc circa 20 de minute pana se ingroasa putin siropul. Apoi se ia craticioara de pe foc si se adauga o lingura cu esenta de vanilie.  

Cat timp fierbe siropul intr-o tava de 24x36 cm se aseaza cat mai ordonat 200 g fidea (betisoarele sa fie paralele). Se topeste 100 g de unt si se toarna uniform peste fidea.

Eu am folosit 2 tavi identice asa ca am repetat operatiunea. Se introduc tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.Va sfatuiesc ca dupa 5 minute sa fiti cu ochii pe tava astfel incat fideaua sa fie usor rumenita si nu arsa.  

Se scot tavile din cuptor, se toarna siropul fierbinte si se reintroduc in cuptor pentru inca 15-20 de minute pana cand siropul este absorbit de fidea.

Se scot tavile din cuptor, se acopera cu folie de aluminiu pentru a nu se intari fideaua si se lasa sa se raceasca.  

Intre timp se curata merele de coaja si de casuta de samburi. Se taie cubulete, se aseaza intr-o craticioara si se introduce in cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute pana se coc. Apoi se lasa putin sa se raceasca si se introduc in blender.  

Dupa ce fideaua s-a racit se taie blatul in doua. Se intinde piureul de mere, se adauga nuca maruntita, frisca si se acopera cu cealalta jumatate de blat.  

Se introduce tava in ftigider pentru minim 3-4 ore. Cu cat sta mai mult la frigider cu atat se inmoaie mai mult si evident este mai bun.  

Este tare, tare gustos!   Insiropat, echilibrat de dulce, aromat! Un deliciu!  

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu caise

Postat de RODIMUR

Desert tarta cu caise

Caisele se spală, se scurg de apă, se taie în sferturi, se presară cu zahăr și se lasă cel puțin jumătate de oră, ca să elibereze siropul. Se mixează albușurile până...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu banane si zmeura

Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am batut bine, apoi am adaugat 4 linguri de zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2013, 08:29
la 18.03.2013, 09:07
la 18.03.2013, 09:14
woooowwwww, cum arata!!!!!
la 18.03.2013, 09:30
la 18.03.2013, 10:23
ce bunatate! imi place mult cataiful, desi nu l-am incercat niciodata cu paste; o idee traznet

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking