Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

Postat de nico15 in Porc
25 Mai 2017 | 1964 vizualizari
Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

Ingrediente

  • 2 bucati de ceafa
  • ulei
  • praf de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • vin alb
  • ceapa
  • piper rosu
  • 500g (5 cartofi aproximativ)
  • unt
  • rozmarin
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, se adauga sare, piper.  Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin.

Intr-o tigaie cu maner detasabil si non-aderenta, adaugam putin unt si ulei, punem cercul de décor, rotund sau patrat si adaugam cartofii in forma. Lasam 10 minute, dupa care luam de pe foc, incercam sa vedem daca se tine bine compozitia, daca este déjà formata, scoatem  forma, adaugam hartie pergament in tigaie si intoarcem cu cealalta parte in sus, pentru a se rumeni. Dam la cuptor inca 25 de minute.

Scoatem de la cuptor si adaugam garnitura la preparatul nostru, ceafa de porc cu cartofi rosti si sos de piper.
Ceafa de porc se va marina, punem: ulei de masline, boia afumata, cimbru, sare, piper si praf de usturoi. Masam bine si adaugam si putin vin alb, lasam minim doua ore la rece. Dupa expirarea timpului, luam bucata/bucatile de carne si le vom pune intr-o tigaie cu putin ulei. Le vom praji pe ambele parti, pana prinde culoare carnea. Dupa aceea, vom transfera carnea si lichidul rezultat intr-o tava, mai adaugam ulei, vin alb, cimbru, boia si dam la cuptor 20-25 de minute, verificam si daca este facuta carnea, o luam de la cuptor, lasand-o in asteptare. 

Luam o ceapa si o tocam foarte marunt, o sotam, iar peste adaugam juice-ul din tava in care a fost carnea, lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut suficient, strecuram si pasam bine. Adaugam boabele de piper rosu zdrobit si mai lasam 5 minute sa fiarba. 

 La final, in sosul rezultat, adaugam un cub de unt. Gustam, daca mai trebuie sare si piper, asezonam. Decoram ca in imaginile alaturate.  Retetei ii trebuie destul de mult timp de pregatire, datorita marinarii carnei, dar puteti sa puneti carnea mai devreme la marinat si va veti calcula bine timpul de preparare. Este un deliciu. Pofta buna!

www,reteteleluisupernico.blogspot.com; www.transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Retete similare

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Postat de Constelatialeu

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Mai intai pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori, curatam morcovul si il radem pe...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu cartofi

Postat de mirela0911

Tocanita de porc cu cartofi

Se spala bine carnea, se sterge cu prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga carnea. Se caleste pana devine alba. Se adauga ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2017, 15:06
Foarte bun!
la 26.05.2017, 13:21

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking