Ceafa de porc cu cereale si galbiori

Postat de adasev12 in Porc
18 Oct 2011 | 4729 vizualizari
Ceafa de porc cu cereale si galbiori

eu prefer carnea de porc si mai ales ceafa...as manca zilnic si nu cred ca m-as satura...stiu ca se depune...de aceea si incerc sa fac mai rarut...dar macar o data pe saptamana e musai...

Ingrediente

  • 3 buc ceafa de porc
  • 3 maini de mix de cereale: orez, orz si alac
  • un pumn de bureti galbiori
  • o ceapa
  • ulei de masline extravergin
  • supa de carne
  • o mana de parmezan ras
  • sare, piper, curry
  • cativa catei de usturoi
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Am  condimentat carnea cu sare, piper si curry. Am pus-o la prajit in tigaie de teflon, cu capac cu o lingura de ulei de masline extravergin. Din cand in cand am mai adaugat cate un stop de apa sa nu se arda. Spre final am pus si usturoiul taiat  bucati si am mai lasat sa se patrunda aromele. Iese o carniita super buna ( mie-mi place mai mult decat pe gratar)

Intr-o craticioara am pus 2 linguri ulei de masline si  am taiat marunt ceapa si am lasat la foc foarte mic sa se patrunda bine, fara sa se prajeasca. Am adaugat apoi galbiorii congelati... sunt mai buni asa, ca lasa sucul lor ...Am lasat cateva minute sa fiarba pe juamtate galbiorii, adaugand o ceasca de apa, apoi am pus si mixul de cereale. Initial am vrut sa folosesc orez, dar m-am razagandit. Am sarat si piperat si am lasat la foc mic la fiert, adaugand cate un polonic de supa, pe rand, pana au fiert bine cerealele. Am oprit folcul, am pus si parmezanul si am amestecat bine sa se topeasca, am adaugat si patrunjelul si gata.

Aceasta garnitura este foarte buna si simpla. cu carne de pui merge mult mai bine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cereale si galbiori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2011, 15:40
buna ceafa
la 18.10.2011, 16:07
chiar daca se depune ma risc azi, maine post ca e miercuri
la 18.10.2011, 16:49
luk....
mena...
la 18.10.2011, 19:21
la 18.10.2011, 19:34
daca-ti place asa mult carnita,da-mi mie garnitura

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking