Ceafa de porc cu lutita

Postat de epurasha2bb in Porc
27 Iul 2010 | 7176 vizualizari
Ceafa de porc cu lutita

lutita e un sos ce se face la noi in zona din rosii coapte pe carbuni si mult usturoi.

Ingrediente

  • 6 linguri de lutita
  • 2 bucati mari de ceafa cu os
  • 4 cartofi
  • 1/2 pahar vin
  • 2 foi dafin
  • 1 canuta de lapte
  • unt cat o nuca
  • sare

Mod de preparare

Pentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea.

Se curata cartofii de coaja, se spala si s etaia cubulete.Se pun la fiert cu apa si sare si apoi se paseaza , adaugand lapte si unt pana se obtine un piure pufos.

Carnea de porc se spala si se aseaza in tigaia Doubletta cu putin ulei, 1/2  pahar vin, 2 frunze de dafin.

Se acopera cu tigaia 2 si se intoarce pe partea cealalat dupa 6 minute .

Se mai lasa iar 5 minute.Apoi se pune deasupra lutita si se mai lasa fara capac cateva minute.

Apoi se serveste alaturi de piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu lutita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir

Postat de licurici_lra

Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir

Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider. Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza creata

Postat de cristeena20

Sarmale in foi de varza creata

Pregatim varza: ii scoatem cotorul si o oparim in apa clocotita cu sare , cimbru si putin otet . Le lasam pana  foile de varza devin maleabile sa se poata lucra cu usurinta.(cc 1-2 minute)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2010, 20:48
ce am papat asta seara !acum burtica de iepuras sta in sus umflata !
la 27.07.2010, 21:04
Ce frumos ai asezat piureul ala. E apetisanta rau portia asta
la 27.07.2010, 21:06
la 27.07.2010, 21:09
Gaby....doar cap si maini mai ai? ah,si codite
la 27.07.2010, 21:22
ei lasa mai lea ca are si boneta de bucatar si ..castron!e simpatica ce sa mai!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking