Ceafa de porc cu lutita

Postat de epurasha2bb in Porc
27 Iul 2010 | 7191 vizualizari
Ceafa de porc cu lutita

lutita e un sos ce se face la noi in zona din rosii coapte pe carbuni si mult usturoi.

Ingrediente

  • 6 linguri de lutita
  • 2 bucati mari de ceafa cu os
  • 4 cartofi
  • 1/2 pahar vin
  • 2 foi dafin
  • 1 canuta de lapte
  • unt cat o nuca
  • sare

Mod de preparare

Pentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea.

Se curata cartofii de coaja, se spala si s etaia cubulete.Se pun la fiert cu apa si sare si apoi se paseaza , adaugand lapte si unt pana se obtine un piure pufos.

Carnea de porc se spala si se aseaza in tigaia Doubletta cu putin ulei, 1/2  pahar vin, 2 frunze de dafin.

Se acopera cu tigaia 2 si se intoarce pe partea cealalat dupa 6 minute .

Se mai lasa iar 5 minute.Apoi se pune deasupra lutita si se mai lasa fara capac cateva minute.

Apoi se serveste alaturi de piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu lutita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Cotlet de porc cu sos de mustar

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...

Citeste continuarea

Rulada de porc cu omleta si legume

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rulada de porc cu omleta si legume

Am taiat muschiuletul de porc astfel incat sa obtin o fasie mai subtire  si intreaga. Am batut putin fasia de carne pe ambele parti si am presarat putina vegeta. Am facut o omleta din cele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2010, 20:48
ce am papat asta seara !acum burtica de iepuras sta in sus umflata !
la 27.07.2010, 21:04
Ce frumos ai asezat piureul ala. E apetisanta rau portia asta
la 27.07.2010, 21:06
la 27.07.2010, 21:09
Gaby....doar cap si maini mai ai? ah,si codite
la 27.07.2010, 21:22
ei lasa mai lea ca are si boneta de bucatar si ..castron!e simpatica ce sa mai!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking