Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste

Postat de medioto59 in Porc
21 Feb 2012 | 9243 vizualizari
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste

Ufffffffffff....ca harnicuta mai sunt:)).........strang si voturi,postez si retete.

Ingrediente

  • 2 bucati ceafa de porc
  • 2 morcovi
  • 1bucata pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 rosie
  • 2 linguri cu bulion
  • rozmarin
  • marar verde
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Spalam carnea ,o uscam cu ajutorul unui prosop absorbant  si o condimentam cu sare ,piper si rozmarin .Lasam carnea la rece cat timp ne ocupam de legume.Curatam telina ,pastarnacul si morcovii.Le spalam si apoi le taiem dupa placul fiecaruia.Asezam legumele intr-o tava ,le stropim cu putin ulei de masline si apoi le condimentam cu sare,piper si rozmarin.Deasupra legumelor asezam bucatile de carne.Turnam o cana de apa (atata cat sa acopere legumele) si dam la cuptor.Cand atat carnea cat si legumele sunt bine facute scoatem ceafa pe o farfurie apoi  legumele pe care le vom mixa. In tava in care am avut friptura punem cateva  picaturi de ulei de masline apoi turnam sosul de legume si bulionul.Amestecam si lasam pe foc circa 5-7 min.Potrivim de sare si piper.Trebuie spus ca sosul rezultat are o consistenta mai groasa. Servim friptura alaturi de paste(eu am avut integrale) pe care le stropim cu acest sos .Asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Retete similare

Vinete umplute

Postat de mihaelar63

Vinete umplute

Curatati ceapa si usturoiul . Spalati ceapa verde si verdeata . Spalati vinetele si le scobiti in interior . Pastrati miezul . Daca este nevoie taiati putin din partea de jos...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de mustar si ketchup la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Cotlet de porc cu sos de mustar si ketchup la multicooker

Bucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2012, 19:58
vin si eu la masa daca a mai ramas ceva
la 21.02.2012, 19:59
pentru tine mai am Iri.Pup!
la 21.02.2012, 20:03
ce bunatate!
la 21.02.2012, 20:04
bun bun
la 21.02.2012, 20:08
ce bine arataaaaaa.....

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking