Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste

Postat de medioto59 in Porc
21 Feb 2012 | 9263 vizualizari
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste

Ufffffffffff....ca harnicuta mai sunt:)).........strang si voturi,postez si retete.

Ingrediente

  • 2 bucati ceafa de porc
  • 2 morcovi
  • 1bucata pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 rosie
  • 2 linguri cu bulion
  • rozmarin
  • marar verde
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Spalam carnea ,o uscam cu ajutorul unui prosop absorbant  si o condimentam cu sare ,piper si rozmarin .Lasam carnea la rece cat timp ne ocupam de legume.Curatam telina ,pastarnacul si morcovii.Le spalam si apoi le taiem dupa placul fiecaruia.Asezam legumele intr-o tava ,le stropim cu putin ulei de masline si apoi le condimentam cu sare,piper si rozmarin.Deasupra legumelor asezam bucatile de carne.Turnam o cana de apa (atata cat sa acopere legumele) si dam la cuptor.Cand atat carnea cat si legumele sunt bine facute scoatem ceafa pe o farfurie apoi  legumele pe care le vom mixa. In tava in care am avut friptura punem cateva  picaturi de ulei de masline apoi turnam sosul de legume si bulionul.Amestecam si lasam pe foc circa 5-7 min.Potrivim de sare si piper.Trebuie spus ca sosul rezultat are o consistenta mai groasa. Servim friptura alaturi de paste(eu am avut integrale) pe care le stropim cu acest sos .Asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante

Postat de mitinita

Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante

Orez Aburit Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot. Dam la foc mic inca 10...

Citeste continuarea

Piure de fasole boabe cu ragu de porc

Postat de simona72

Piure de fasole boabe cu ragu de porc

  Pentru piure: se spala fasolea in mai multe ape, se lasa peste noapte in castron cu apa sa se umfle fasolea. A doua zi, se scurge de apa, se pune apa curata peste fasole, 1 lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2012, 19:58
vin si eu la masa daca a mai ramas ceva
la 21.02.2012, 19:59
pentru tine mai am Iri.Pup!
la 21.02.2012, 20:03
ce bunatate!
la 21.02.2012, 20:04
bun bun
la 21.02.2012, 20:08
ce bine arataaaaaa.....

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking