Ingrediente
- 1 kg carne de vitel
- o ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- un pumn rosii cherry
- un morcov
- un pahar suc de rosii
- 150 ml vin rosu
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- ceapa uscata
- cimbru
- busuioc
- praf de usturoi
- boia dulce
- foi de dafin
Mod de preparare
Carnea de vitel se curata de pielite si se spala. Eu am avut ceafa de vitel de lapte, dar merge si pulpa sau rasol alb. Se aseaza apoi intr-un vas de iena, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se pune apa cat sa acopere carnea. Se acopera vasul si se pune la cuptor 30 de minute, la foc mare.
Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, ceapa se taie pe jumatate si apoi rondele fine, usturoiul se taie rondele sau se piseaza. Se adauga toate peste carne si se pune iar vasul la cuptor, de data asta la foc mediu, inca 30 de minute. Dupa o ora carnea ar trebui sa fie moale, daca nu este, o mai lasati pana se fragezeste bine.
Se adauga apoi vinul si sucul de rosii si se mai lasa 15 minute in cuptor, apoi se pun rosioarele spalate si se mai lasa 5 minute.
Noi am mancat cu garnitura de orez fiert, in care am pus un cubulet de unt si l-am lasat apoi cu capac sa se umfle. Se presara cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de vitel cu vin si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|