Ceafa de vitel cu vin si rosii

Postat de Oana in Vita
26 Noi 2009 | 28012 vizualizari
Ceafa de vitel cu vin si rosii

O friptura cu sos, aromata, delicioasa, frageda!

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • un pumn rosii cherry
  • un morcov
  • un pahar suc de rosii
  • 150 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ceapa uscata
  • cimbru
  • busuioc
  • praf de usturoi
  • boia dulce
  • foi de dafin

Mod de preparare

Carnea de vitel se curata de pielite si se spala. Eu am avut ceafa de vitel de lapte, dar merge si pulpa sau rasol alb. Se aseaza apoi intr-un vas de iena, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se pune apa cat sa acopere carnea. Se acopera vasul si se pune la cuptor 30 de minute, la foc mare.

Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, ceapa se taie pe jumatate si apoi rondele fine, usturoiul se taie rondele sau se piseaza. Se adauga toate peste carne si se pune iar vasul la cuptor, de data asta la foc mediu, inca 30 de minute. Dupa o ora carnea ar trebui sa fie moale, daca nu este, o mai lasati pana se fragezeste bine.

Se adauga apoi vinul si sucul de rosii si se mai lasa 15 minute in cuptor, apoi se pun rosioarele spalate si se mai lasa 5 minute.

Noi am mancat cu garnitura de orez fiert, in care am pus un cubulet de unt si l-am lasat apoi cu capac sa se umfle. Se presara cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de vitel cu vin si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de vinete cu carne de vita

Postat de eumimi

Mancare de vinete cu carne de vita

Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca...

Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de timea

Snitel vienez

Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore). Pregatim trei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2009, 16:47
asta e una dintre mancarurile mele preferate, simplu, fara sa complici inutil si sa amesteci prea multe ingrediente, foaaarte bun oana, l-am pus la favorite, sincer mi se pare si fff potrivit pt masa de craciun cu prietenii sau seara de trecere dintre ani...
arata mai mult risoto in poza, ce orez ai folosit?
la 26.11.2009, 17:02
Rivka Ma bucur ca iti place! Chiar se face usor, ca le bagi la cuptor si nu e complicat. Orezul e unul cu bob mare, Riso Scotti, l-am fiert in apa multa cu sare, apoi nu am scurs apa, de obicei asa faceam, am pus un cubulet de unt si am lasat acoperit si s-a umflat mult. Tare bun a iesit! O sa pun fripturica si in pagina speciala de Craciun
la 26.11.2009, 18:27
M-ai omorat cu friptura asta! Nu am mai mancat de muult, si fiarta in suc de rosii este o bunatateee! are un gust aparte!
la 26.11.2009, 18:35
Asa e, Teo! Ma bucur ca iti place si tie!
la 26.11.2009, 23:11
bun tare tre sa fie, in seara asta am mancat si noi un gratar de vitel, daca vedeam mai repede reteta ta, il faceam asa!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking