Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)

Postat de nico15 in Mancaruri de post
8 Apr 2013 | 2469 vizualizari
Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)

Ingrediente

  • 6 cepe
  • 3 linguri de orez
  • 1 morcov
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de cimbru
  • 2 lingurite de stafide
  • 150 ml de supa
  • Sare cu telina
  • Piper si boabe de piper rosu
  • Vin alb
  • Supa de legume
  • Otet balsamic
  • Fulgi de chilly

Mod de preparare

Vom alege patru cepe, aproximativ de aceeasi marime, le curatam de frunze. Pregatim o cratita in care adaugam apa si sare, adaugam ceapa(4 bucati) si o lasam aproximativ 15 minute pana se-nmoaie. Dupa aceea o scoatem si o lasam putin sa se raceasca, o trecem printr-un jet de apa rece si incepem sa ii scoatem frunzele din interior, pentru a putea sa facem loc la umplutura.

Pentru umplutura taiem cele doua cepe ramase fin, radem morcovul. Intr-o tigaie non aderenta adaugam uleiul dupa care adaugam ceapa si morcovul si le vom sota, dupa ce acestea au prins culoare adaugam si orezul si stafidele si lasam sa se prinda uleiul de orez dupa care adaugam vinul alb si cimbru, lasam sa se intrepatrunda aromele si sa se evapore alcoolul din vin, dupa aceea adaugam 100 ml de supa si lasam sa scada, adaugam cimbru si saram si piperam, luand tigaia de pe foc.

Umpem cepele cu compozitia, ungem o tava cu putin ulei, punem cepele umplute le decoram cu piper boabe rosu si punem restul de supa, dand la cuptor proximativ 25 de minute.

Decoram ca in imaginile alaturate si servim.

Pofta Buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele cu soia

Postat de rocsi_1612

Chiftele cu soia

Intr-o oala, punem apa, rasturnam soia in ea, presaram putina sare, piper si mararul uscat. O punem pe foc, o lasam sa fiarba cam 30 de minute. Dupa ce s-a fiert, o punem intr-o sita, o...

Citeste continuarea

Placinta cu ceapa

Postat de timea

Placinta cu ceapa

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta  si lasam la dospit 10 minute.  Punem intr-un vas faina si sarea, iar in mijloc facem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 00:09
interesanta combinatie....trebuie incercat...!!!!!
la 09.04.2013, 06:28
la 09.04.2013, 12:08
la 09.04.2013, 13:35

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking