Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)

Postat de nico15 in Mancaruri de post
8 Apr 2013 | 2482 vizualizari
Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)

Ingrediente

  • 6 cepe
  • 3 linguri de orez
  • 1 morcov
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de cimbru
  • 2 lingurite de stafide
  • 150 ml de supa
  • Sare cu telina
  • Piper si boabe de piper rosu
  • Vin alb
  • Supa de legume
  • Otet balsamic
  • Fulgi de chilly

Mod de preparare

Vom alege patru cepe, aproximativ de aceeasi marime, le curatam de frunze. Pregatim o cratita in care adaugam apa si sare, adaugam ceapa(4 bucati) si o lasam aproximativ 15 minute pana se-nmoaie. Dupa aceea o scoatem si o lasam putin sa se raceasca, o trecem printr-un jet de apa rece si incepem sa ii scoatem frunzele din interior, pentru a putea sa facem loc la umplutura.

Pentru umplutura taiem cele doua cepe ramase fin, radem morcovul. Intr-o tigaie non aderenta adaugam uleiul dupa care adaugam ceapa si morcovul si le vom sota, dupa ce acestea au prins culoare adaugam si orezul si stafidele si lasam sa se prinda uleiul de orez dupa care adaugam vinul alb si cimbru, lasam sa se intrepatrunda aromele si sa se evapore alcoolul din vin, dupa aceea adaugam 100 ml de supa si lasam sa scada, adaugam cimbru si saram si piperam, luand tigaia de pe foc.

Umpem cepele cu compozitia, ungem o tava cu putin ulei, punem cepele umplute le decoram cu piper boabe rosu si punem restul de supa, dand la cuptor proximativ 25 de minute.

Decoram ca in imaginile alaturate si servim.

Pofta Buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Spanac cu ciuperci varianta mamei

Postat de Constelatialeu

Spanac cu ciuperci varianta mamei

Prazul si ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ulei intr-o tigaie ( sau unt daca e de dulce) si se adauga prazul si ceapa, se calesc pana se inmoaie bine prazul, se adauga o lingurita...

Citeste continuarea

Tocana de legume cu orez si ciuperci

Postat de susu

Tocana de legume cu orez si ciuperci

Ciupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 00:09
interesanta combinatie....trebuie incercat...!!!!!
la 09.04.2013, 06:28
la 09.04.2013, 12:08
la 09.04.2013, 13:35

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking