Ingrediente
- o ceapa mijlocie alba
- o ceapa mijlocie rosie
- praz(nu neaparat)
- 1 lamaie
- 2kilograme de champignons
- sare
- piper
- boia
- o cana apa fierbinte cu 2 linguri de Vegeta sau Maggi
- 500 grame smantana
- Mondamin-amidon pentru ingrosat sosuri 3-4 linguri
- 1 lingura Rama sau unt
- frunze de patrunjel(de preferinta proaspete)
Mod de preparare
In margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in functie cat sunt de mari.Si se adauga si sucul de la o lamaie(dupa gust),asa raman ciupercile albe.Se adauga si sarea,piper si boiaua,cana de apa cu vegeta(sau Maggisupe).Se lasa sa fiarba la foc mic(sa nu se prinda de oala) circa 20-25 minute.Se adauga smantana(sau Creme Fraiche),iar la urma din Mondamin cele 3-4 linguri,cat este necesar ca sosul sa se ingroase,dar nu prea tare ingrosat.La sfarsit se adauga frunze de patrunjel verde taiate marunt sau cóngelate(in functie de perioada anului)
Daca ti-a placut reteta noastra "Champignonsoße(sos de Champignon)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|