Chec aperitiv cu branza si cus-cus

Postat de rhapsody in Aperitive / Garnituri
25 Iun 2014 | 12692 vizualizari
Chec aperitiv cu branza si cus-cus

Nu stiu daca vi se intampla si voua, insa chiar daca sunt fan declarat al pastelor, nu intotdeauna cand pregatesc paste se mananca tot. Asa am descoperit intr-o zi ca cus-cus-ul "merji di minuni" in chec (de fapt e mai mult un soufle) si m-am hotarat sa va zic si voua.

Ingrediente

  • 500 g branza dulce
  • 50 g cascaval
  • 1 albus
  • 5 galbenusuri
  • 2 fire ceapa verde
  • 600 g cuscus (gatit - marca Hutton am folosit eu)
  • 50 g ardei gras rosu
  • 2 lg faina
  • 1 lgt rasa sare
  • 1 legatura marar (optional)

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina. 

3. Adauga si couscous-ul gatit si amesteca cu o lingura pana la inglobarea totala a acestuia.

4. Toaca ceapa marunt, taie cascavalul cubulete si pune-le peste branza impreuna cu faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare, adauga ardeiul taiat cubulete si amesteca bine.

5. Mixeaza albusul spuma tare cu un praf de sare si inglobeaza-l cu o spatula in compozitie. 

6. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca s-a rumenit.

 S-aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu branza si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua in cuib de bacon

Postat de merisor67

Oua in cuib de bacon

Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul...

Citeste continuarea

Budinca de spanac cu cascaval

Postat de reisnaor_2006

Budinca de spanac cu cascaval

       Spanacul il spalam bine in mai multe ape si-l punem la fiert in apa cu sare.Cand a fiert il lasam la scurs si-l tocam marunt.Cascavalul il da-m prin razatoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2014, 15:05
la 25.06.2014, 15:06
delicios
la 25.06.2014, 15:20
la 25.06.2014, 15:26
la 25.06.2014, 15:27
interesant

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking